Золотые листы

                Болгарский
                Природа


                З Л А Т Н И  Л И С Т А

                Вървя по горската пътека тиха
                и грижите си дневни аз забравям.
                Пристъпвам леко. Нежно се усмихвам.
                С ръце листата падащи улавям.

                На длан поставям листи позлатени,
                подхвърлям ги към небесата сини.
                Те стават сякаш птици, устремени
                към непознати празнични долини.

                Промушват се през плаща на мъглите,
                през ветрове студени преминават.
                От висотата стръмна на скалите
                те златото си есенно раздават.

                Ана  Величкова


Рецензии