Полнолуние. Красимир Георгиев

       ПОЛНОЛУНИЕ
       (вариация)

Безжалостной судьбой зажат в кулак -
И те, и эти мне могилу роют.
Оскалясь на луны пятак,
Воочию
По волчьи вою.
====================================

Красимир Георгиев
ПЪЛНОЛУНИЕ

Така ме стиска в шепите си съдбата,
така ме премятат и тия, и ония,
че ми иде да се озъбя на луната
и като вълк да вия.
====================================
Словарь: пълнолуние – полнолуние; така – так; стискам – жать, сжимать; шепа –  горсть, горстка; съдба – судба; премятам – перекидывать, перебрасывать; и тия, и ония – и эти, и те; ми иде, иска ми се – хотеться; зъбя се, озъбвам се – оскаливать зубы, огрызаться; луната – луна; вълк – волк; вия – выть, вою.


Рецензии