Адказ мастаку

«Ты кілаграмамі складаеш вершы...»
Сказаў мастак палескі Сагановіч.
«Знаходзіш тэмы дзе? Твой досвед першы?
Чытаю верш, сюжэт заўсёды новы...»

Адказ мой просты: «Нехта мне дыктуе...
Адкуль у мастака ідэя твора?
Хто падказаў, хто палатно рыхтуе?
Нарэшце, добрым стаў яму ўзорам?»

Наш дыялог працягнецца гадамі.
Патрэба — зразумець адзін другога.
Здаецца, Ўсемагутны з намі,
Мастацтву немагчыма быць без Бога.

Я кілаграмамі складаю вершы.
Мастак наносіць фарбы на палотна.
Няма падстаў спытаць: «Што стане лепшым?»
Хто пэўна зможа адказаць, істотна?


Рецензии