Великомученицi Варварi

Коли лихо на порозі,
Куди бігти треба?
Здійми очі свої вгору,
Запитай у неба.
І почуєш тихій шепіт.
Біжи до Варвари.
Вона лихо відвертає,
І знімає чари.
Бо чаклують нерозумні,
Про душі не дбають.
Ну, а потім гіркі сльози,
Довго проливають.
Коли розпач б'є у груди,
Між рідними чвари,
Не барися, а швиденько,
Іди до Варвари.
Бо Варвара силу має
Душі лікувати.
Їй від Бога така ласка,
Нам допомагати.
Не ламайте свої долі,
Злого стережіться.
Щоб життя було щасливим,
До добра туліться.
Не дивіться чия церква,
А ідіть до Бога.
І тоді по вашій вірі
буде й допомога.
Пам'ятайте, що Дух Божий
Усюди буває.
Він по кольору і мові
Нас не обирає.
Бо у душі наші лине.
Віру там шукає.
Якщо знайде, то тоді Він
Нас оберігає.
Не діліть Святого Бога.
Бісу не служіть.
Любіть неньку Україну.
Душі бережіть.
І приходьте до Варвари,
Щоб вона вас знала.
І як буде в тім потреба-
Вам допомагала. 
 


Рецензии