Ty

TY
Ty- przechodniu swiata
martwy codziennoscia
nawet nie zauwazysz
niczego nadzwyczajnego
Do glowy ci nawet nigdy
by nie przyszla refleksja
ze gdy w you tube pokaze sie
na torach piecioglowy waz
to bytu laska rozumu  jeszcze
daje znak swa zagadka wysilenia
ze miejsce smokow zajmuja potwory
A te okupuja dary skarbca umyslowego
i ze na razie to jeszcze zagadka
ale gestia michaelowej troski o dalsze
musi sie juz przejac cala ludzkosc
zbiorcza armia musi sie zmagac rynsztunkiem
calej tworczej i celnej wyobrazni zadania
zgodnoscia przewazajac ciemnosc optymalnym
9.11.2021
***
HPD


 


Рецензии