Вплiталися барвiнками...

Впліталися барвінками
червневі дні в віночки,
фіалковими зірками
яскраво квітли ночі...
Здавалось літо довгим і
життя здавалось вічним,
й на серці спокій (Боже ж мій!)
тоді здавався звичним...
Світанки пахли вишнями,
варенням із суниці,
із діжки тістом пишним і
водою із криниці...
Ми тішились бабусиним
хрустким крохмальним ранком
і тим, як в небі бусели
виписують кружлянки...
Ми  вірили, що червні ті
Навік про час забудуть,
Що взагалі забудуть йти
Й не дінуться нікуди...
По вірі й волею Творця
Ми носимо донині
Сакральну пам'ять у серцях
В червневому бурштині...

25 червня 2021 року.
Цикли віршів "Дитинство. Літо."
Присвячується сестрі.

*Ді;жка (розмовне) - Діжа; -низька широка дерев'яна посудина для приготування тіста.
* Бу;сели - лелеки.


Рецензии
Благодарю! Хоть и не все понятно, но мелодичность языка приятна.С теплом и уважением,Т.

Гонтарева Тамара   17.02.2022 06:30     Заявить о нарушении
Від усього серця щиро дякую Вам, Тамара, за добрі слова!
Завжди дуже рада Вам!

От всего сердца искреннее спасибо Вам, Тамара, за добрые слова!
Всегда очень рада Вам!)

Наталья Днепровская   17.02.2022 10:53   Заявить о нарушении
На это произведение написано 15 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.