Останнiй теплий ранок

Останній теплий ранок над Дніпром
Природа зустрічає з насолодою.
Пригнічений важкою позолотою,
Туман вдяг річку у товстий капрон.

Та небагато радощів навкруг.
Останній теплий ранок — мов з гірчинкою.
Прощаеться, як хлопець із дівчинкою
З теплом довкілля, стримуючи рух.

Мартини скиглять, очерет лежить,
Просякнутий росою. Все тужливо так...
Останній теплий ранок... Чи можливо так,
Що ще зігріє сонце до сніжниць?..

На хвилях промінь пише заповіт.
Аби б не знать наступного прогнозу! —
А там вже незабаром і морози;
І стане Дніпр, і посивіє світ.


Рецензии
Страшнее не прогноз погоды, а прогноз жизни.

Анастасия 62   10.11.2021 20:52     Заявить о нарушении
К счастью, таких прогнозов нет. Если и бывают — вряд ли на них есть спрос.

Серез   10.11.2021 22:03   Заявить о нарушении