Осiння пастель

Земля огорнута нудьгою,
А за вікном осінній день,
Що марить синню віковою,
Немов чекає одкровень...

Навкруг пастель, безбарвні далі,
На сухостої блиск роси,
Полискує наліт печалі
В місцях колишньої краси.

Пастель вривається в етюди,
Зими помітивши хітон...
Чи буде тепло, чи не буде?..
Не знає впевнено ніхто…

А Осінь, мабуть, вже змирилась
Із втратою погожих днів,
Та мимоволі зажурилась
Від невиразних почуттів...


Рецензии