Абсурдный человек

                Болгарский
                Мир и Человек 



                АБСУРДЕН  ЧОВЕК

                Човек абсурден
                в невъзможно време...
                Безсилен е
                с живота да се справя.
                След ударите
                той не се съвзема.
                Прекършен е.
                Молитва не отправя.

                Не е способен
                вече да живее.
                Забравя днешно.
                Минало не помни.
                Всичко в него
                безнадеждно тлее
                и къс по къс
                в безмълвността се рони.
               
                Ана  Величкова


Рецензии