Czy w polu rosna same chwasty?

Czy w polu rosna same chwasty?
I wieje mocno  wiatr i bloto jest tam?
Czy pole zbednym jest balastem?
Czy daje z siebie tylko szlam?

A przeciez w polu tyle kwiatow,
Przyciagaj;cych pszczeli roj.
Sa owijane w tecze swiatow.
Im w korzysc sluzy nawet gnoj.

A czlowiek jest jak kwiatek w polu.
I sam wybiera kim chce byc.
Stokrotka, roza, bzem, blawatkiem .
Czy miedzy chwastow jakos zyc.

I obserwuj; rozne scenariusze. 
Lecz wlasne zycie pisze sam.
Wybiera to co lezy jemu w duszy.
I wpuszcza w serce miod lub sram.

TAT 31.10.2021 ( 21.33)


Рецензии