Lancuchy zdarzen

Kiedy kochasz siebie.
Kiedy kochasz swiat.
Oczy blyszcza cieplem.
Dusza jest jak wiatr.

Wszystko Ci wychodzi.
Glowa patrzy w gore.
Nawet jak ktos smrodzi
Widzisz w tym chmure.

Gdy masz usmiech szczery.
Nawet ten zlosliwy
Zacznie mozg swoj plewic.
Powie Ci cos mile.

Tak mysl rodzi ziarno,
Co daje uczynek.
Dobro lub klamstwo
Wlaczy pewien mlynek.

Uruchomi mechanizmy
Pelne mocnych wrazen.
Da obfitosc  lub kataklizmy.
Stworzy laccuchy zdarzen.

TAT 01.11.2021 ( 12.01)


Рецензии