Что и почему?

                Болгарский
                Космос и Мысль


                КАКВО  И  ЗАЩО?

                Знания, опит, фантазия -
                всичко в едно съчетано,
                в невероятни пространства
                ще поведат мисълта ни.

                Много нелеки въпроси
                всеки миг ще я пришпорват.
                С тайните странни на Космоса
                ще разговаря и спори.

                Ще търси дори в пустотата
                великата мъдра човечност.
                Какво е без нея Земята,
                защо е вселенската Вечност?

                Ана  Величкова


Рецензии