Осiннiй музика

Ось дощ за вікном і осінній танок,
Ще й симфонія вітру почулась,
Та й зібралася зграя мрій і думок,
І надія так мило всміхнулась.

Листочки в танку, як метеликів рій,
Та цей танець якийсь нам незвичний,
Із листям у ньому плеяди всіх мрій.
Хореограф у них блискавичний.

Ось дощ за вікном, це – музика й оркестр,
Все мелодії ллються і ллються,
Чудовий із нього в природі артист,
Так душі всі акорди торкнуться.

Мелодії ті нам ні з чим не зрівнять,
Їх ніхто відтворити не може,
Та легко під них пить вино й танцювать
Й розстелять при свічках своє ложе.

Ось дощ за вікном, і свічки, і камін,
Кожну шибку він ніжно цілує,
А грань у каміні, неначе рубін,
Насолоду все разом дарує.

Всі звуки дощу, мов якийсь передзвін,
Наче в ньому якась таємниця,
Він грає й нічого не хоче взамін,
Ось природа така чарівниця.

02.11.2021 р.


Рецензии