Душа наросхрыст

Душа наросхрыст ды празрыста.
Душа, як сонечны крышталь.
Прыстасаванец знойдзе прыстань,
Не хоча слухаць пра мараль.

Нясе адно ён спусташэнне,
Напэўна, то яго закон.
Прымае для сябе рашэнне  —
Прагледзець асабісты кон.

Правіна будзе занядбана,
Не мучыць доўг  — яго няма.
Сумленне спіць, бо нежадана.
Такога выправіць турма.

Тэндэнцыі цяпер такія.
Хто стаў хітрэйшым  — перамог.
Прагледзець рысачкі ліхія
Разумны нават часам мог.

Душа наросхрыст ды празрыста.
Душа, як сонечны крышталь.
Падтакваць  — робіцца наўмысна.
Не кожны чалавек, як сталь.


Рецензии