Факел

                Болгарский
                Мир и Я



                Ф А К Е Л

                От хиляди години тлее плахо
                сърдечната човешка топлина
                и ниска е жадуваната стряха
                на братство, и любов, и светлина.

                В живота лъч без отклик бързо гасне.
                Аз искам цяла в огън да пламтя
                и да раздухам пламъци опасни
                за хорската себична суета.

                Да запламтя в сияние зелено.
                Да се превърна в призивен сигнал
                за този, който пада примирено,
                за този, който крее неживял.

                Ана  Величкова


Рецензии