Серце вiдчуло втiху

Небо похмуре нависло над лісом,
Всюди стежки у товстих килимах.
Листя здається стоколірним лисом,
Купини -  нібито вихору змах.

Все тут до болю знайоме і рідне,
Річка і луки, узлісся і гай...
Вітер гойдає листочки деінде,
Тихо наспівує: "Осінь, прощай…"

Ось у повітрі з'явились сніжинки,
Став поступово світлішати схід.
Інеєм вкрились кущі і стежинки,
Зимно здригнулися трави сухі.

Попри негоду, нараз стало тихо,
Пухом сріблястим прикрилась земля.
Серце відчуло хвилюючу втіху,
Трепіт чуттєвий, що скоро зима...


Рецензии