Тъжна песен

Автор: Генка Богданова


Само тя ти остана! Само тя ти остана –
тази болка – камбана, която да възвести:-
младостта си замина, любовта те отмина,
а самотна и тъжна отново   си ти.

Сега той те търси, сега ти говори
тъй дълго очаквани мили  слова.
Но как ще отключи, но как ще отвори,
душата, която сам  в лед окова?

Само тя ти остана! Само тя ти остана-
не зарастваща рана  от мъртви мечти.
Обичаше  силно, но бе нежелана.
Сега  те обикна, но безразлична си ти.

Душата е птица, душата е птица,
но твоята  не разтвори  крила.
Душата е цвете. Душата е цвете,
но без обич твоята не разцъфтя.


Рецензии