Очите й

Автор: Генка Богданова


Очите й - очи на влюбена сърна,
търсеща любимия с тъга.
Очите й – кристални езера,
блещукащи сред девствена гора.

Очите й – две плахи пеперуди,
потърсиха в очите му подслон.
Но кой от сън дълбок да ги събуди,
за да ги срещнат в ласкав дом?

Очите й – две лястовици нежни,
потърсиха в очите му гнезда,
Намериха там бури белоснежни
и паднаха с премръзнали крила.

Очите й – очи на влюбена жена,
във тях вселена цяла се събра.
Очите на мечтаната жена,
които той видя, но не  разбра.


Рецензии