Витэр й молодыця

     Вітер й молодиця
   жартівлива пісня-танець

Ой ти, вітре, вієш
З степу в гай широкий,
Осені стихія
В світі цім жорстокім...
Як танцює листя
У останнім танці –
Ось і молодиця
З листом новобранцем.

Щось їй у сьогодні
Так душа зіграла,
Ноги в листу злотнім   
В танці проживали.
Очі крадуть серце,
А яка ж гарнюся –
З вітром віє скерцо*, 
– Каже їй, женюся!

Як вулкан гаряча,
Танок, чи циганський?
Мов би на удачу
У палаці ханськім.
Вітер крутить вихор,
Підхопив молодку –
Отака ось примха,
Отаку солодку!

23.10.2021р.

Скерцо* (італ. scherzo, букв. - "жарт») - частина симфонії,
сонати, квартету або самостійна музична п'єса у живому,
стрімкому темпі, з гострохарактерними ритмічними
і гармонійними оборотами, у тридольному розмірі.


Рецензии