Новое робство

                Болгарский
                Мир и Люди


                НОВО  РОБСТВО

                Невежеството днешно е коварно -
                на знание привидно се опира.
                Така множи се то и непрестанно
                удобен път към хората намира.

                От "учено" невежество живота
                на ново робство впрегнат е в хомота.

                Ана  Величкова


Рецензии