Меч вместо плуга

                Болгарский
                Мир и Люди



                МЕЧ  ВМЕСТО  ПЛУГ

                За обич Човекът е жаден,
                Земята - за грижи и труд.
                Във времена безпощадни
                меч изковахме, не плуг.

                С него превърнахме всичко
                в нераждащо бойно поле.
                Любов и надежда посичаме
                в човешкото крехко сърце.

                Ана  Величкова


Рецензии