Нефертити

                Болгарский
                Время и Люди


                Н Е Ф Е Р Т И Т И

                Откъде
                е пристигнала -
                изящна
                и хармонична
                сред придворните
                рахитични,
                с царска кръв
                изродена?

                Кой може да каже
                откъде
                и защо?               
                Но знае се само,
                че в нейното време
                единствено
                Слънцето
                било е Бог.

                Ана Величкова


                Царица Нефертити,
                Древен Египет, Ново царство,
                XVIII династия


Рецензии