У човнi

Двоє у човні

Людмила Плєвако

/На цей текст вже написано прекрасну пісню. Чекаємо на прем'єру/

1.
Пам’ятаєш ти чи ні:
Теплий вечір навесні,
І закохані в човні
Одні.
Линув пристрасті вогонь
Від палких твоїх долонь.
Чи то марево, чи сон?
Та ні.
Не наснились, певна річ,
Ковдра зоряна і ніч,
Хоч багато протиріч
В душі.
Неймовірні почуття
Відплили у небуття,
Лиш приносять сум'яття
Дощі.

Приспів:

Розкажи мені:
Ще болить чи ні,
Коли спогади сумом шершавим торкаються серця?
Не хотіли ж, ні,
Двоє у човні,
Щоб колись обміліло і висохло їхнє озерце.

2.
Пам’ятаю до дрібниць
Шепіт наших таємниць,
Кожен наш політ кудись
До зір,
Дикі вогники в очах,
Тиху ніжність у словах.
Не буває так у снах,
Повір.
Я кохала, ти кохав.
Почуттів вогонь палав.
Мабуть, про такі писав
Шекспір.
Згасло полум’я невже?
Пам’ять спогади лише
Потаємно береже
З тих пір.


Приспів:

Розкажи мені:
Ще болить чи ні,
Коли спогади сумом шершавим торкаються серця?
Не хотіли ж, ні,
Двоє у човні,
Щоб колись обміліло і висохло їхнє озерце.

18.10.2021


Рецензии