Колючi слова

Колючі слова ранять душу і серце,
Вони, наче ніж, тільки леза нема,
Від них сліз пролито не тільки відерце,
Та сльози не вимиють біль… Це дарма.

Колючі слова не несуть в собі правди,
Та болю вони, наче ніж, завдають,
Якби ж тільки міг, ті слова розтоптав би,
На жаль, поміж інших віками живуть.

Колючі слова – не колючки троянди,
І квітка із них не розквітне, ой, ні.
За них не дають ані кошти, ні гранди,
Й не змеле життя їх в своєму млині.

Колючі слова проникають у душу,
Отрути і болю душі завдають,
Відчути дають ту жорстоку катушу*,
І пам’ять про себе в душі відкладуть.

Колючі слова… Де і звідки беруться?
Чому вони мають життя між людей?
Чому вони в прах назавжди не зітруться?
Ще й служать для когось, наче трофей**.

Колючі слова вміють вбити без зброї,
Без вістря і леза поранити вмить.
Вони, мов отрути смертельні напої,
Й відлуння від них дуже довго дзвенить.
 
18.10.2021 р.

*КАТУША - тортури, муки, катування.
**ТРОФЕЙ - зброя, військове майно.


Рецензии