Життя

   ТАНЕЦЬ НАД ПРІРВОЮ

Життя, наче танець над прірвою,
Ми танцюєм його залюбки.
Само не стає воно вирвою
І нам стелить дороги-стежки.

Життя, наче танець збентежений,
Але назви якому нема,
Та долею він помережаний ,
І танцюєм його недарма.

Життя, наче танець невивчений,
Де всі рухи і кроки нові,
Він з нами назавжди повінчаний,
З ним пливем у життєвім човні.

Життя, наче танець розписаний,
Постановка його непроста,
Бува, мов дитя, заколисаний,
І дорога в нас з ним без моста.

Життя, наче танець небачений,
І стиль танцю у кожного свій.
Він долею нам передбачений,
Не буває він без веремій.

Життя, наче танець чаруючий,
Ми з ним в парі зійшли на паркет,
Бува, що і подих тамуючий…
Нам влаштовує доля й банкет.

31.10.2020 р.

Королева Гір Клавдія Дмитрів

           ***

Життя мов вальс і хто кого запросить,
Хто дотанцює в парі до кінця,
Можливо хтось Вас на руках і носить,
А хтось не хоче бачити лиця.

Дай Боже Вам дотанцювати з тим,
Кого душа обняти й бачити бажає,
Із тим єдиним , рідним і одним,
Хто зрозуміє, полюбить й покохає..

10.10.2021 р.

Роман Костишин

        ЖИТТЯ - ЦЕ ТАНЕЦЬ

Життя - це танець різний і незвичний,
Виходим і танцюємо його,
Але цей танець серед всіх величний,
І байдуже хто запросив кого.

З життям найперше хочу танцювати:
Він головний для мене є партнер,
Його ж бо не доводиться чекати,
Й танцюємо з ним в парі дотепер.

І на руках мене партнер цей носить,
Танцюю з ним з появлення на світ,
Роки летять й танцюю з ним я досі,
За кожен рух даю йому все звіт.

З ним танцювати мрію рівно стільки,
На скільки таймер включено з Небес,
Та лиш не знаю залишилось скільки,
Бо танець цей, мов дорогий експрес.

Тому танцюю залюбки роками,
І кожен крок в цім танці дорогий,
Партнер цей обійма мене руками,
Та рух буває легкий і важкий.

То ж ми удвох вальсуєм на паркеті,
Та ґлянцем він не встелений для нас,
Відбиток танцю бачу на портреті,
Хоч втома є, але зійти не час.

17.10.2021 р.

Королева Гір Клавдія Дмитрів


Рецензии