Селекция

Роза,
Хризантема,

Лилия
Гвоздика,

Во, тебе
малина,

Георгин,
гляди ка!

Это
не малина,

Не хочу
поблажки,

Сердце моё
тянется,

К полевой
Ромашке!

Дикобраз
игольчатый!

Ты чего
удумал то?

Мы
по опылению,

Вышли
на плато!

Тут тебе
селекция,

А не
проституция,

Нечего
устраивать,

В поле
революцию!


Рецензии