Повеи

Автор: Р. Русев             

Кестени и жълти листа
застилат земята,
пръснати спомени
скрити на клоните в сянката,
тишината лъха на грозде,
тиха молитва,
мирис тамянов
и прясна вар от есенно мазане,
песен на чучур
от стара чешма,
тих шепот за вяра в параклиса,
вечност отнесла стари животи,
тих шепот на бистра вода
и повеи вятър.

Без теб дъждът сенки рисува,
а струи усукват
стари пътеки,
дъжд е, огъва и времето,
стари стъпки
от близкото минало
изневери и спомени,
и отминати пътища.
Остана ми ти
в очите на спомена.


Рецензии