Избранного Бог покажет!

В память о Митрополите Амфилохие
http://stihi.ru/2020/11/25/185

Тот кто честно верил в Бога,
Кто всегда открыт народу,
Тот кто искренне свободно,
Жизнь отдал свою Христу!

Кто с утра до поздней ночи,
С Христом Богом говорил,
И во имя Господа крестил,
Всех идущих рядом с ним!
 
Жил он словно в Небесах,
Ведь его душа как свет в ночи,
Говорил он с Богом каждый день,
Словом Божьим помогал он жить!

Мало на земле таких святых,
В наше время много искушений,
Человек он создан быть святым,
Избранного Господь Бог покажет!

25.11.2020



Евтеева Светлана
Изабранога Бог покаже.

У спомен на митрополита Амфилохија

Онај који је часно веровао у Бога,
Увек био отворен према народу,
Онај који је искрено, слободно,
Живот свој предао Христу!

Који је с јутра до у позну ноћ
С Христом Богом говорио,
И у име Господа крстио
Све који уз њега су ишли!

Живео је словно на Небесима,
Душа му је сада светлост у ноћи,
Говорио је с Богом сваки дан,
У Речи Божјој помагао да се живи!

Мало је на земљи таквих светих,
У нашем времену је много искушења,
Чевече, он је створен да буде свет,
Изабранога Господ Бог покаже!

25. 11. 2020.

Са руског на србски језик
Веселинка Стојковић


Рецензии
возможно будет там но пока на Земле увы....http://stihi.ru/2021/11/18/582

Игорь Ревин   08.12.2021 10:00     Заявить о нарушении