Картаю котеп утырмыйк...

Кайгырмыйк эле, дусларым,
Гомер бик тиз  утэ дип.
Чэчнен,  ни, буясан, анын,
Чал тослэре бетэ бит.

Ж,ыерчык бик куп булса да
Сагышланмыйбыз артык.
Бирешмэсэн, ж,ин,ел генэ
Килэ алмый ул картлык.

Гайбэтченен, ушы китсен:
Яшик эле яшь булып,
Яшьлэр кебек «круто» итеп,
Китсэ дэ алтмыш тулып.

Кемдэ кемнен, ни эше бар,
Эшлэр тыгыз булсыннар,
Картларча яшэп булмагач,
Пенсиядэ донья  тар.

Кулдан килэ, шокер эле,
Вакыт бик тар, эш купкэ!
Эзлэп таба яшьлэр узе:
Ихтыяж, зур хезмэткэ.

Хэлэл табыш -  тапканыбыз:
Чит кесэгэ кермибез.
Иртэгэ куарлар диеп,
Коялэнеп йормибез.

Картаю котеп утырмыйк,
Килэ ул йоздэ генэ.
Юлэрлеге килсэ менэ
Яшьлеккэ сылтый курмэ!
17 октябрь 2021 ел.


Рецензии