Избранного Бог покажет! Евтеева Светлана

Избранного Бог покажет!
Евтеева Светлана
В память о Митрополите Амфилохие
http://stihi.ru/2020/11/25/185 

Тот кто честно верил в Бога,
Кто всегда открыт народу,
Тот кто искренне свободно,
Жизнь отдал свою Христу!

Кто с утра до поздней ночи,
С Христом Богом говорил,
И во имя Господа крестил,
Всех идущих рядом с ним!
 
Жил он словно в Небесах,
Ведь его душа как свет в ночи,
Говорил он с Богом каждый день,
Словом Божьим помогал он жить!

Мало на земле таких святых,
В наше время много искушений,
Человек он создан быть святым,
Избранного Господь Бог покажет!

25.11.2020



Евтеева Светлана
Изабранога Бог покаже

У спомен на митрополита Амфилохија

Онај који је часно веровао у Бога,
Увек био отворен према народу,
Онај који је искрено, слободно,
Живот свој предао Христу!

Који је с јутра до у позну ноћ
С Христом Богом говорио,
И у име Господа крстио
Све који уз њега су ишли!

Живео је словно на Небесима,
Душа му је сада светлост у ноћи,
Говорио је с Богом сваки дан,
У Речи Божјој помагао да се живи!

Мало је на земљи таквих светих,
У нашем времену је много искушења,
Чевече, он је створен да буде свет,
Изабранога Господ Бог покаже!

25. 11. 2020.

Са руског на србски језик
Веселинка Стојковић


Рецензии