Зимный заник

                Болгарский
                Природа

               
                ЗИМЕН  ЗАЛЕЗ

                Последни слънчеви лъчи
                се плъзгат по водата.
                Тревожен лай далеч звучи
                и лъха мраз земята.

                Ята от птици над гнезда
                в прощален танц се люшкат -
                ще брули родните места
                пак снежната вихрушка.

                Попива вечерният мрак
                смразеният отблясък,
                а сенките са бегъл знак
                по хлъзгавия пясък.

                Ана  Величкова


Рецензии