Не придешь. You won t come

Не придешь (Степа Седов)
https://www.youtube.com/watch?v=Kawq7G50fUA

You won’t come

You won’t come to meet me early morning,
For autumn’s cold,  and your cloak is thin.
You need a friend for not to be alone,
Support in life and happiness and things.

But I am very simple, I have nothing,
I don’t know any special tricks.
I write these verses just because the nights
Are very sad and bored. And nothing’s bright.

I cannot meet you now, for I fear
To see your face. I know very well
That you’ll  begin to tell me in the evening
About you. And what have I to tell?

I have been living half a life, but now
I guess  I haven’t seen  the life at all.
You won’t come to meet me early morning,
And I’m afraid that this is what I worth.

Оригинал
Слова неизвестного автора
Музыка Степана Седова и Сергея Деркачева

За мною не придешь ты на рассвете
По осени, продрогшая, в плаще.
Вам нужен друг на этом белом свете,
Опора в жизни, счастье и вообще.

А я ведь то что есть, то и имею,
Ничем таким особым не блещу.
А я стихи пишу лишь потому,
Что по ночам скучаю и грущу.

Я к встрече не готов – боюсь я встречи.
Глаза закрою, вижу – выхожу…
Вы о себе в наш самый первый вечер
Расскажете. А я что расскажу?

Я за полжизни жизни не заметил.
Что видел я? Не видел ничего.
За мною не придешь ты на рассвете,
А я боюсь, да стою ль я того…


Рецензии