Ziedonis - Un nokr t zvaigznes - И звезды падают..

Imants Ziedonis

Un nokrit zvaigznes...

Un nokrit zvaigznes uz celiem un ludzas,
Lai pastasta celmallapu.
Celmallapa ir pierakstita
Ar dzives sikumiem,
Bet zvaigznes klausas ka pasaka.
Izradas, ka zvaigznem nav siknaudas
Un tas neko mazu un skaistu
Nevar nopirkt.

("Man labveliga tumsa", Liesma, 1979.)


Имант Зиедонис

И звезды — падают

И звезды падают к ногам нам по дороге, 
и умоляют им поведать, что на карте
записано, дорожной карте
с подробностями нашей жизни.
Но слышимое ими — словно сказка:
у звезд ведь и копейки нет,
чтоб нечто крошечное, красивое
здесь себе позволить.


Рецензии