Сон-229

Бог - статист і на людей він
Дивиться в контексті списків,
Як у грі у лотерею,
Вибирає ненавмисне.

Це не просто - два-три друга,
Із сусіднього підїзду,
Це мільярди - божих слуг,
Й кожен з списку - особистість.

Це завжди масиви даних,
Й надкосмічні - суперчисла,
Які за секунду здатні -
Всіх до атомів обчислить.

Комбінації із літер,
Що складають імена -
Навіть як під ніс бубніти -
Обчисляються слова.

За секунду в Бога даних,
Стільки зібрано з планети,
Що всі сховища надхмарні -
Давно б лопнули в інеті.

Відео з зіниць- в онлайні,
У вухах - постійний шум,
І думки, що виникають -
Наче бє міжхмарний струм.

Скільки випало волосся,
Скільки виросло натомість,
Богу полічить вдалося -
Навіть прикру випадковість.

Усе піддано контролю,
Ураховано - до миті,
Не чекаючи, як з Богом
Люди схочуть говорити.

І людських життів проекції,
Складені - на тисяч років,
Ураховані в селекції -
Смерть й народження до строку.

І для кожного окрема
Вибрана життєва папка,
Ураховані потреби -
І розставлені всі крапки.

Бог - це наглядач вязниці,
Де роками живуть люди,
Й людям треба - лиш любити,
Й не тікать з Землі нікуди.


Рецензии