У блазнiв не буваe батькiвщини

У блазнів не буває батьківщини.
Що – блазень? Погигикать і поржать.
Що є для того блазня Україна?
Над чим, крім України, жартувать?

У блазнів батьківщини не буває.
Поняття батькіщини – не для них.
Продажний блазень дуже добре знає,
що платять не за гідність, а за сміх.

А справжній сміх – завжди – не злий, хороший,
а справжній завжди – від душі іде...
І справжній сміх – це той, що не за гроші,
а той, що робить кращими людей...

На всіх підмостках блазні клеять дурня.
І блазнів більше, більше все – щодня...
А бідні наші люди безкультурні
ще й тіщаться, що ліпиться дурня.

І по корпоративах, і по лазнях –
жартують так негідно, як й живуть...
Без совісті і батькіщини – блазні
по всіх кутках, де за бабло іржуть...

І не буває в блазня батьківщини.
Що – блазень? Погигикать і поржать.
А як немає в серці України,
над чим, крім України, жартувать?..


Рецензии
Очень сильно, Николай, до мурашек! И горько, и больно, и не до смеха!..
Спасибо за правду жизни!

Елена Транковская   15.10.2021 13:51     Заявить о нарушении
Увы, увы, увы

Миклош Форма   15.10.2021 14:51   Заявить о нарушении