У замку

Мармурові сходини -
мовбито з берилу.
Як гадюка - з дерева -
тягнуться перила.
Аполони стоячки
гіпсові до ладу,
ще ознаки вклякнуті
древнього укладу.
У тьмяних віконницях
слюдяні повіки.
І ліхтарик - масляний,
що загас навіки.
Двері в млу заховані.
Апатичні сови.
Не замки - історіЇ
клямкають засови.

Жовтень 2021


Рецензии