На Пакровы стол пакровам...

На Пакровы
Стол пакровам
З лісця ды вятлы
Восень сумная накрыла...
Сядзем – пасядзім...

Памяркуем-пасумуем,
Ў вочы паглядзім
Тым, хто побач,
Тым, хто сэрцам
Бачыць нас і з вышыні,

Як жывём мы,
Як лагодзім,
Як да даўніны
Голаў ці спіну схіляем,
Як у мітусні
Спраў штодзённых,
Спраў аўральных,
Спраў шматгранных,
Віртуальных
І рэальных,
І сакральных…

Мы пра маму ўспамінаем
Ці маўкліва,
Ці услых,

Як яе мы абдымаем,
Як шкадуем, “цалуваем”,
Як пра маму мроім-дбаем,
У бяссонных,
У бясконцых ночках-днях
І снах сваіх…


Фота: Наталія Дораш (Рэспубліка Беларусь), апублікавана ў Facebook 14.10.2021
https://www.facebook.com/nataliya.dorosh/posts/4432399730178941


Рецензии
До глубины души...
Тронули до глубины души
своими стихами, Любовь!
С теплом и пожеланиями добра...

Жанна Улахович   01.11.2022 23:02     Заявить о нарушении
Жанна, спасибо за Ваше внимание и отзывчивость.

Люба Солошина   04.11.2022 16:21   Заявить о нарушении