Э. Дикинсон. 193. I shall know why

Когда я все "За что мне это?"
Оставлю там же, где и плоть,
В небесном классе даст ответы
На каждое из них Господь.

И слушая повествованье,
Как Пётр отрёкся, убоясь,
О тех забуду я страданьях,
Что жгут сейчас,
             Что жгут сейчас!


I shall know why – when Time is over –
And I have ceased to wonder why –
Christ will explain each separate anguish
In the fair schoolroom of the sky –

He will tell me what "Peter" promised –
And I – for wonder at his woe –
I shall forget the drop of Anguish
That scalds me now – that scalds me now!


Рецензии