Сон-221

Я роблю яєшню
Зі спогадів про колишніх,
Чужого, хоч першого -
Й наступних - що згодом полишать.

Й не можу згадати,
Ні рук, ні облич із минулого,
Щоб порахувати -
І знати, скільки їх було.

Ще трохи і память -
Знищить порожні файли,
Як яйця - об край,
Розібє злегка неохайно.

І на сковорідку,
З розтопленим смальцем-жиром,
Шкварчати-диміти
Кине солдат-командирів.

Жбурне егоїстів,
Що бачили лиш своє хочу,
Холодних нарцисів,
Не здатних дивитися в очі.

Роздавить охочих,
Міняти причини обставин,
І пренепорочно -
Лишати хвороби у спальні.

Відібє бажання -
Учити - ненавчених жити,
І до покарання -
Вдаватись частіш, ніж любити.

Без жалю, без болю,
І без копійки готівки,
Як ворогу в полі,
Під прицілом гвинтівки.

Поперчить, посолить,
І залишить шкварчати,
Роздягнених, голих -
З розкритим планом-захватом.
 
Зі свіжих глазуней,
Підсмажених, зі скоринкою,
Залишиться вугля -
І на сковорідці - дирка.


Рецензии