Материнське слово

Я бачу мами посивілі скроні
І чую голос між пташиних зграй:
«Ти – українка! Пам’ятай це, доню!
Ти – українець, синку, пам’ятай!

Віддайте всі знання свої і вміння,
Створіння  працьовитого ума!
Плекайте, бережіть своє коріння,
Бо без коріння і життя нема.

Любіть Вітчизну, хоч слабка і хвора,
І сильною, квітучою любіть,
Любіть її і в радості, і в горі,
Адже й вона без вас не зможе жить!

Зігрійте Батьківщину у долонях,
Любіть всім серцем щирим рідний край!
Ти – українка! Пам’ятай це, доню!
Ти – українець, синку, пам’ятай!»


Рецензии