Питання вiкiв

ОДВІЧНЕ ПИТАННЯ

З одного боку руку подають,
А з іншого – у прірву відправляють.
Буває, що у душу нам плюють,
А потім і про це не пам’ятають.

Чому ж бо у житті таке бува?
Чом людяність усюди не панує?
Де щирії правдивії слова?
Чом доброти так багатьом бракує?

У спину ще й устромлюють ножа,
Рука це піднімається робити…
Невже не відчувають де межа?
Чи совість дозволяє так чинити?

І Бога не бояться це робить,
Вдають – не розуміють що й до чого,
Й продовжують ще підлість так чинить…
Нічого не існує в них святого.

Чи совісті в таких людей нема?
Чи совість їх у прояві такому?
Невже душа – суцільная пітьма
Й від підлості не чують навіть втому?

Як боляче це бачить, відчувать,
Й достукатись до тих людей не можна.
Невже за це їм треба співчувать,
Бо іншою душа буть неспроможна?

16.04.2021 р.

Королева Гір Клавдія Дмитрів


                ***

З одного боку руку вам дають,
Всміхаються, у очі заглядають,
А з іншого- на вас помиї ллють,
Бо людяності вже вони не мають.

Та сильним не зашкодить це
І як би в душу не плювали,
У сильних у душі цвіте
Добро й любов і щоб всі знали.

Сам Бог з такими поряд йде,
Він їх завжди оберігає.
Співчуття підлий не знайде,
Він совісті немав й немає.

10.10.2021 р.

Стефанія Терпеливець


ТАК БУВАЄ

Та саме так чомусь в житті буває,
Що в очі світять, руку подають,
Але в думках лукавство визріває,
У прірву пхають і помиї ллють.

Бо людяність в таких людей відсутня,
Це фарисеї серед нас є тут,
В них підлість найчастіше є присутня,
І з нею все життя вони живуть.

Господь нас від таких оберігає,
Та й іноді дає нам зрозуміть,
Як будем поряд – що на нас чекає,
Й насправді що за «дружбою» стоїть.

Та очі відкриває не одразу,
Отримуєм від цього ми урок,
І зазнаєм падіння, біль, образу,
Вже й зважуєм ретельно кожен крок.

Хоч промахи бувають і при цьому,
Бо стелять словом, в вічі дивлячись,
Лукавство, підлість сховані в усьому,
Тоді живем і тіні боячись.

Минає це і знову світять в очі
Так, начебто нічого й не було,
Але думки снують, як поторочі,
Й готові кулю випустить в чоло.

11.10. 2021 р.


Королева Гір Клавдія Дмитрів


Рецензии