Trzeba zyc

Trzeba zyc i to pelnia zycia...
Ludzie nie lubia tych, co nie maja nic do odkrycia...
Dziwnie brzmi ale racje ma bycia,
Stoisz w miejscu - wiec wypadasz z obycia...

Nie masz prawa narzekac na nude,
Kiedy wszystko na miejscu i zdrowe,
Nawet bedac ciut lysym lub rudym -
Kazdy dzien moze byc kolorowym!

Moze chuda sie czujesz albo otyla?
Owlosiona za bardzo i durnowata?
Od malego pryszczami pokryta
Lub piegami napietnowana?

Rozsmieszylam was czy rozloscilam?
Wytracilam nieco z rownowagi?
Zamierzeniem i celem bylo,
Odwrocenie od glupot uwagi:

Tu i teraz, dla ciebie i dla niej,
Ziemia krazy a slonce swieci,
Swiat istnieje, wciaz szczesciem wabi,
Trzeba zyc tu i teraz i barwnie!

11.08 2021 ©Ilona Kazimierska

PS  wszystkie fotografie i uwagi sa autorskie


Рецензии