наблюдение-632

Сиво Птахо... Сиво Птахо!
не з тобою мій двобій.
ти кружляєш, бідолахо...
але знай, що я не твій.

нижче-ближче підлітаєшь,
цілиш в око... зрозумій —
мою Волю не здолаєш.
Сиво Птахо, я — не твій.

кров спиню. і ту хустину,
що дарована мені,
щоби не забув дівчину,
покладу собі в труні.

Сиво Птахо, прислужися!..
полети, де рідний край...
моїй мамці покажися
та на сльози час не гай.

віднайди мою дівчину.
любій пісню заспівай
біля нашого з ней тину...
і до мене повертай.

обвінчай мене зі Смертю...
за Вітчизну я помру.
не благаю милосердя —
під калиною засну.

хай розквітне гай весною,
соловейко заспіва...
Богом дана нам з тобою
хай прокинеться земля.


Рецензии