Не повернеться

Залишились стіни, двері і пороги,
Та назад із Неба вже нема дороги.
Там нема стежини, щоб вернуть додому,
Й не принести вістку вітерцю легкому.

Залишились вдома на стіні світлини,
Та до нас матуся більше не прилине,
Не ввійде у хату, на поріг не стане,
На цю землю більше звідтіля не гляне.

Не зірве черешню, не посадить квіти,
Ми давно дорослі, та уже не діти.
А хотілось ними ще хоч трішки бути,
Бачить рідну маму, голос завжди чути.

Квіти розквітають вже тепер без мами,
Не іде подвір’ям, не іде стежками.
І з вікна матуся вже не виглядає,
Бо тепер у іншім світі спочиває.

Залишилась згадка й пам’ять про матусю,
Та й за душу неньки я щодня молюся,
Але дуже прикро, що вона не з нами,
Й вже не обіймає нас усіх руками.

Все тут залишилось, не взяла з собою,
В засвіти ступила іншою ходою.
Вже не повернеться з-за межі матуся,
До своєї неньки більш не притулюся.

21.08.2021 р.


Рецензии