Wyliczanka

Balam sie, ze to juz koniec...

Nie spalam...

Latwo przyszlo, nagle pryslo...

Bilam sie w myslach sama ze soba...

Jednak sie nie zalamalam...

Raz wygralam, drugi byl nieudany...

Wertowalam strony z zycia oraz wciaz udawalam,
iz znowu zwyciezalam,
Lecz nie upadalam nigdy
na duchu i w ruchu nie ustawalam!

Po prostu wiedzialam,
ze porazka nie dla mnie,
Nie o mnie,
nie o nas...

i wciaz odrzucalam
szarosci poslana swiezutka posciel...

O nie!
To nie dla mnie pisane!.
Nie o mnie!
Nie o nas!...
11.08 2021 ©Ilona Kazimierska
PS wszystkie fotografie i uwagi sa autorskie


Рецензии
Dobre to!
Uszanowania,

Нати Гензер   12.10.2021 13:17     Заявить о нарушении
Благодарю от всей души!
Bardzo dziekuje!
Pozdrawiam serdecznie,
Ilona

Илона Казимерска   13.11.2021 13:29   Заявить о нарушении