Сон-215

Я прибутки і видатки, -
Зводжу і не можу звести,
Бо бюджет - на латці латка,
Де зашию, там порветься.

Як би гроші не лічила,
Та не зменшити розходів,
Хоч кидала копійчину
У скрабничку вряди-годи.

Та усе, що назбирала -
Витрачала в чорний день,
Коли в жодному кармані -
Миша й крихти не знайде.

Плани зведені - на місяць,
Або навіть на півроку,
Та в розходи важко влізти,
З запитами, що нівроку.

Якби вчасно зупинялась,
В супермаркеті з візком,
Згідно з планом витрачала,
Й дорожила дрібязком.

Якби - шопінг на вікенді
Замінила б на покупки -
У день скидок в секондхенді,
Де фірма лежить на купі.

Якби - сходячи по сходах,
Магазинів-косметичок,
Вміла "ні" сказати моді -
Й новим маскам для обличчя.

Якби - часом дорожила -
З понеділка до пятниці,
Й рахувала, скільки сили -
Конвертується в дурниці.

Скільки важать забаганки,
В трудоднях, в ударах пльотки,
У здоровї - що до банку -
Не положиш під відсотки.

То - подумала б раз двісті,
Витрачать на що і скільки,
Бо як візьмеш, то на місце,
Хто положить до копійки?


Рецензии