Автор лилия охотницкая

***

Чудес не бывает. А, может? А вдруг?
Чудес не бывает. Так что же вокруг?
Вокруг. посмотрите,- одни чудеса!
Вы только пошире откройте глаза!
Вот ива над озером - длинные ветки
От ветра качаются, будто привет вам
Она посылает,- плакучая ива,
И ласково шепчет:" Счастливо, счастливо!"
А чайка крылом вам взмахнёт невзначай,
Прогонит всю вашу тоску и печаль.
И волны озёрные, очень задорные,
Когда по воде мчится лодка моторная.
Вот вы говорите:" Чудес не бывает."
А разве не чудо, что солнце сияет?
Что жить на земле этой нам довелось,
И что-то хорошее всё же сбылось?


Превел: Р. Русев

Чудеса не се случват. А може? А изведнъж?
Чудеса не се случват. Какво ли има наоколо?
Погледнете около нас - чудеса!
Отворете по-широко очи!
Над езерото върба - дългите клонки
От вятърът люшкани сякаш казват здравей.
Тя изпраща - плачеща ива,
И ласкаво шепне: " Щастливо, щастливо?"
Чайка ще махне с крилата случайно,
Прогонваща тъга и печал.
А вълните езерни са много игриви,
Когато по тях моторна лодка се носи.
Казвате: "Чудеса не се случват".
А нима не е чудо как слънце сияе?
Че имаме шанс на тази земя да живеем,
И нещо добро все пак се сбъдва?


Рецензии