Ивана Купала

ОСЯЯНІ СОНЦЕМ ДЕРЕВА І КВІТИ.
ПРИВ"ЯЛИ НА СОНЦІ ЛИСТОЧКИ І ВІТИ.
ДІЖДАТИСЬ НЕ СИЛА ВЕЧІРНІХ УТІХ.
П"ЯНКА ПРОХОЛОДА-ТО РАДІСТЬ ДЛЯ ВСІХ.

СМІЮТЬСЯ ДІВЧАТА ТАМ ДЕСЬ,БІЛЯ БРОДУ,
ЛЕГЕНІ ВДИХНУЛИ ТАКОЖ ПРОХОЛОДУ,
ТО Ж ПІСНЯ ЧАРУЄ ДЕРЕВА І КВІТИ,
МЕНЕ ОСЯВАЄ , І ХОЧЕТЬСЯ ЖИТИ.

ВІНОЧКИ СПЛЕТЕМ НА ІВАНА КУПАЛУ .
СТРИБАТЬ ЧЕРЕЗ ВОГНИЩЕ ДОСИТЬ ЗАПАЛУ.
А ЯК КРОПИВУ ЩЕ ВКОПАЮТЬ ДЛЯ ВТІХИ-
МАХНЕМ ЧЕРЕЗ НЕЇ- І ЧИСТІ ДОВІКУ.

ПО РІЧЦІ ДІВЧАТА ЗАПУСТЯТЬ ВІНОЧКИ-
ЗАМОЧАТЬ,,ПУСТУЮЧИ,НІЖКИ Й СОРОЧКИ.
І БУДУТЬ ЧЕКАТИ,КУДИ ПОПЛИВУТЬ:
У ТІЙ СТОРОНІ Й НАРЕЧЕНІ ЖИВУТЬ.

ЧАРІВНОЇ НІЧКИ НЕ ЗГАСНУТЬ ВОГНІ-
НЕЖДАНО ПРИПАЛИ ДО СЕРЦЯ МЕНІ.
І Я МОЛОДОЮ ПУСКАЛА ВІНОК,
ТА ВІН НЕ ПОПЛИВ - ЗАЧЕПИВСЬ ЗА ПЕНЬОК.

ВДОВИНОЇ ДОЛІ СПОВНА НАХЛЕБТАЛАСЬ,
ТА БОГ ПОЖАЛІВ -І Я ЩАСТЯ ДІЖДАЛАСЬ.
КУПАЛЬСЬКОЇ НІЧКИ ЗГАДАЛИСЬ ВОГНІ...
ПРОДОВЖУ МЕРЕЖИТИ ВІРШІ Й ПІСНІ.


Рецензии