ЦВЕТ ЛЬНА

КОЛЬОРОМ ОЧЕЙ ТВОЇХ ВТІШАЮСЬ,
МОВ БЛАКИТТЮ НЕБА ОГОРТАЮСЬ.
НАЧЕ В ПЛЕСІ ВОДЯНІМ КУПАЮСЬ,
НАВІТЬ В СНАХ ДО НИХ Я ПОСМІХАЮСЬ.

ВСЕ ЖИТТЯ ЗІ МНОЮ В УНІСОН
БАРВІНКУ НІЖНОГО СВТЛІШИЙ ТОН.
ВОЛОШКОВИМ ЦВІТОМ ОПОВИТИЙ
МАРИВСЯ УСЕ ЖИТТЯ МЕНІ ТИ.

Я ПЛЕКАЛА ТІЛЬКИ СИНІ ОЧІ,
МОЖЕ,НАМАЛЮЮТЬ МЕНІ ЗОДЧІ?
ТАК ЗДІЙСНИЛИСЬ І СЛОВА ПРОРОЧІ:
У МОГО СИНОЧКА РОЗМАРИНУ ОЧІ.

НЕБО ГОЛУБЕ ЩОВЕЧОРА ТЕМНІЄ.
СИНЄ ПЛЕСО УНОЧІ ЧОРНІЄ.
ДЕСЬ ДАЛЕКО РОЗМАРИНУ ОЧІ.
ТА ЦІЛУЄ ЛЬОН МЕНЕ ЩОНОЧІ.


Рецензии