Осiння меланхолiя

Вітер тихо наспівує ноти,
Ось і сонце вже котиться вниз,
Нагадала про різні турботи
Меланхолія, гостра, як спис,

Від самотності холодно й гірко,
І натхнення пішло собі геть,
Навіть перша утішлива зірка
Переповнила тугою вщерть.

Може, я захворіла нудьгою,
Що пригадую хиби життя,
Йшла по світу легкою ходою,
Не лічила невпинні літа.

Не зважала на злісні наклепи,
У майбутнє надія вела...
Я у мріях летіла над степом,
Де сивіла навкруг ковила.

А тепер ось дивлюсь елегійно
На заграву осіннього дня
І зітхаю весь час ностальгійно
Та пірнаю в думки навмання...


Рецензии